C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
3 čaše vode
2 čaše šećera
1 kašičica C soda bikarbone
20 punih kašika brašna
4 kašike C kakaoa
2 štangle rendane čokolade
1 kašika krupno mlevenog posnog keksa
8 kašika ulja
6 kašika džema od kajsije
Fil 1:
0,5 l slatke pavlake posne
300 g čokolade
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
Fil 2:
1 puna tegla višanja
Fil 3:
0,5 l slatke posne pavlake

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna švarcvald torta

Ukusna torta sa višnjama sa zavodljivom aromom ruma.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Priprema kora:
Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu C soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike C kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog posnog keksa, 8 kašika ulja i 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeci 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm na 180 C.

Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g C prah šećera i sve sjediniti.

Fil 2:
Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma (mogu se koristiti višnje iz kompota, a mogu i sveže, koje se mogu prokuvati…)

Fil 3:
Umutiti 0,5 l slatke posne pavlake.

Filovati- kora, čoko fil, višnje, fil od slatke pavlake. Na zadnju ne stavljajte višnje, već samo čoko pa fil od slatke pavlake.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata