C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
3 čaše vode
2 čaše šećera
1 kašičica C soda bikarbone
20 punih kašika brašna
4 kašike C kakao praha
2 štangle rendane posne čokolade
1 kašika krupno mlevenog posnog keksa
8 kašika ulja
6 kašika džema od kajsije
Za čokoladni fil:
0,5 l slatke pavlake posne
300 g posne čokolade
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
Fil 2:
1 puna tegla svežih ili iz kompota višanja oko (400 g)
10 kapi ekstrakta ruma
Fil 3:
0,5 l posne slatke pavlake
C kakao prah
višnje

Naši proizvodi
Soda bikarbona Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna švarcvald torta

Osvežavajuća voćno-čokoladna torta, neodoljivog slatko-kiselog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore:
Pomešati 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 1 kašičicu C soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 4 kašike C kakaoa, 2 štangle rendane posne čokolade ili kakao krema za kuvanje, 1 kašiku krupno mlevenog posnog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije. Podeliti smesu na 4 dela i ispeci 4 kore na papiru za pečenje u plehu 25×35 cm.

Fil 1:
Na tihoj vatri otopiti 0,5 l slatke pavlake posne, 300 g posne čokolade i ohladiti. Umutiti 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i sve sjediniti.

Fil 2:
Potrebna je jedna puna tegla svežih ili iz kompota višanja koje su naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma.

Fil 3:
Umutiti 0,5 l posne slatke pavlake.

Na tanjir slagati tortu sledećim redom: prvo ide kora, pa čoko fil, višnje, fil od sl. pavlake, pa kora.

Četvrtu koru premazati posnom pavlakom, posuti C kakao prahom pa staviti višnje za ukras.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu pre služenja ohladite par sati u frižideru. Umesto posne slatke pavlake, možete koristiti posni C šlag i pripremiti ga sa vodom po uputstvu sa kesice.