C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
Za prvu koru:
100 ml kisele vode
100 ml piva
4 kašike ajvara
9 kašika brašna (120 g)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice C Praška za pecivo
Za drugu koru:
100 ml kisele vode
100 ml piva
100 g spanaća
9 kašika brašna (120 g)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice C Praška za pecivo
Za fil:
100 g posnog margarina
200 g šampinjona
150 g krastavčića
1-2 kašike senfa
100 g kačkavalja
1/2 kašičice kurkume
1/ 2 kašičice začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice origana
Još potrebno:
50+20 g mrvljenih krekera
2-3 kašike majoneza

Naši proizvodi
Oblande Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Slađini recepti

Posna slana torta

Preukusna i idealna za vreme posta!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15 parčića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Dva lista C oblande prepoloviti.

Dobijenu smesu za prvu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.

Dobijenu smesu za drugu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.

Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g posnog margarina, i polako dodati još 50 g posnog margarina i sve začine.

Ohladiti pa šampinjone sastaviti sa iseckanim krastavčićima, dodati majonez, senf, kačkavalj i kurkumu.

Filovati tortu:
Zelena kora - fil - crvena kora - fil - 50 g slanih posnih krekera poređati preko fila - ponovo fil - zelena kora - fil i crvena kora.

Tortu premazati majonezom i posuti izmrvljenim krekerima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata