C Slatka tradicija

Sastojci
250 g posnog keksa (izlomljenog)
malo sirupa od višanja
1/2 l pirinčanog mleka sa ukusom vanile
7 kašika C griza
6 kašika šećera
300 g posnih čokoladnih pralina sa voćnim punjenjem
Čokoladni fil:
1/2 l pirinčanog mleka sa ukusom vanile
6 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
100 g čokolade za kuvanje
50 g C šećera u prahu
125 g posnog margarina
I još:
250 ml biljne pavlake
2-3 kašike sirupa od višnje

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna pralina torta

Fantastična tortica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U okrugli pleh kome se skidaju stranice staviti izlomljen keks, ravnomerno ga rasporediti i poprskati sa malo sirupa od višanje.

C griz skuvati u mleku sa 6 kašika šećera i dok je vreo preliti keks. Poravnati ga kašikom i preko poređati praline u malim razmacima.

Skuvati u mleku C puding od čokolade sa dodatkom 6 kašika šećera. Dodati čokoladu, skloniti sa vatre i mešati dok se ne rastopi.

Margarin penasto umutiti sa C šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Fil staviti preko pravila.

Biljnu pavlaku umutiti sa sirupom od višamja i nafilovati preko fila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata