C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
15 kašika vrele vode
13 kašika ulja
18 kašika šećera
15 kašika ceđenog paradajza
2 kesice C vanilin šećera
15 kašika C griza
15 kašika brašna
sok i koru od jednog limuna
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
300 g šećera
300 g oraha (150 g seckanih i 150 g mlevenih)
100 g suvog grožđa
100 g suvih smokava (seckanih)
100 g žele bombona (različitih boja, seckanih)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Violeta

Posna paradajz torta

Posno i jako ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Sve sastojke za koru izmešati kašikom i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.

Pečenu koru podeliti na pola, tako da dobijete 2 kore.

Fil:
300 g šećera ušpinovati sa malo vode (malo ređe nego za slatko), pa dodati ostale sastojke za fil (orahe, suvo grožđe, smokve i žele bombone).

Ovim filom filovati tortu unutra, odozgo i sa strane.

Odozgo tortu možete još dodatno ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odozgo tortu možete ukrasiti mlevenim orasima, rendanom ili otopljenom čokoladom ili ukrasnim mrvicama.