C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci za jednu koru:
2 male šoljice (od 0,7 dl) šećera
2 šoljice kisele vode
1 šoljica ulja
1 kašika meda
1 kašičica C praška za pecivo
2 kašike C kakao praha
5 kašika mlevenih oraha
250 g brašna
Za prvi fil:
1,3 l soka od ananasa
250 g C pudinga od vanile
10 kašika šećera
2 dl soka od ananasa iz konzerve
250 g margarina
150 g C šećera u prahu
Za drugi fil:
500 ml posne slatke pavlake
Dodatno:
300 g višanja
1 konzerva ananasa

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Posna Moskva šnit torta

Vrlo sočna i preukusna torta sa voćem, osvežavajuća.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Sve sastojke za koru izmešati kašikom i smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći koru na 200 stepeni , 20 min (pleh 23×33).

Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se kore ohlade preseći ih na pola da se dobiju ukupno 4 kore.

Za prvi fil staviti sok sa šećerom da provri, a puding razmutiti sa sokom iz konzerve, pa skuvati fil.

Kad se ohladi sjediniti ga sa prethodno izmućenim posnim margarinom i prah šećerom.

Za drugi fil izmutiti posnu slatku pavlaku. Višnje staviti u cediljku da se ocede.

Prvu koru poprskati sa sokom koje su pustile višnje, premazati prvim filom, poredjati ananas, pa premazati slatku pavlaku.

Staviti drugu koru, poprskati je, zatim naneti prvi fil, poredjati sve višnje, slatka pavlaka, poprskana treća kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, četvrta kora.

Celu tortu premazati sa prvim filom, pa preko premazati ostatak slatke pavlake.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je dosta ”visoka”. Možete koru praviti i u većem plehu (npr. 38×26 ispadne 3 kore), ali ih onda nemojte presecati na pola.