C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
100 g suvih smokvi
100 g oraha
10 kašika ulja
20 kašika vode
20 kašika brašna
20 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
Fil:
1,5 l sojinog mleka
6 C pudinga od vanile
8 kašika šećera
250 g margarina
C šećer u prahu
Glazura:
200 ml biljne slatke pavlake
200 g posne čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna kremasta torta sa smokvama

Ljubav na prvi zalogaj.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ugrejati rernu na 180°C, pomešati sve sastojke za koru pa podeliti na 3 dela, peći u okruglom kalupu sa papirom za pečenje, svaku koru 15 min.

Puding zakuvati u mleko sa šećerom, kada se ohladi dodati margarin izrađen sa malo C šećera u prahu.

Filovati u kalupu koru fil, koru fil, koru fil i odmah staviti glazuru.

Slatku pavlaku ugrejati pa dodati čokoladu, mešati dok se ne istopi.

Torta treba da se pravi dan ranije.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Smokve pre čišćenja potopiti u vruću vodu, lakše se seku i ne budu tvrde kad se ispeku u kori. Orahe po želji mleti ili seckati.