C Slatka tradicija

Sastojci
1 l vode
2 C pudinga od čokolade
200 g šećera
1 C vanilin šećer
par kriški pomorandže
200 g posne čokolade za kuvanje
200 g margarina za kolače
200 g seckanog kikirikija ili oraha
800 g posnog keksa
malo soka

Naši proizvodi
Puding čokolada Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna keks torta

Jednostavna i brza torta punog ukusa. Podrazumeva raskošan fil kojim se prelivaju redovi keksa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti 800 ml vode sa šećerom i C vanilin šećerom da se kuva. U to dodati par kriški pomoradže.

Kuvati 2-3 minuta, zatim izvaditi kriške pomorandže i ukuvati 2 C pudinga pomešana sa 200 ml vode.

Kuvati 1-2 minuta, skloniti sa vatre i u vreo fil dodati čokoladu i margarin i mešati dok se sve ne istopi i sjedini, pa u fil dodati i kikiriki ili orahe.

Folijom obložiti četvrtasti dublji pleh (đuveč pleh), ređati keks pa preliti sa 3 kutlače fila dok se ne potroši keks.

Poslednji red keksa ne prelivati, samo premazati sa malo soka četkicom za premazivanje testa.

Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći, a onda tortu izvrnuti iz pleha na tacnu.

Ukoliko vam je ostalo fila možete ga premazati preko torte, ukoliko ste sve potrošili možete tortu preliti glazurom od čokolade (opcionalno).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko želite jači ukus pomorandže u filu umesto da kuvate pomorandžu u vodi iscedite je i u fil dodajte njen sok.
Ova torta može se praviti i sa C pudinzima od vanila, tada umesto lešnika ili oraha koristite istu količinu C kokosa, a za dekoraciju koristite belu čokoladu.