Početna > Recepti > Recepti za torte > Posna keks torta
Sastojci
1 l vode
2 C pudinga od čokolade
200 g šećera
1 C vanilin šećer
par kriški pomorandže
200 g posne čokolade za kuvanje
200 g margarina za kolače
200 g seckanog kikirikija ili oraha
800 g posnog keksa
malo soka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Staviti 800 ml vode sa šećerom i C vanilin šećerom da se kuva. U to dodati par kriški pomoradže.
Kuvati 2-3 minuta, zatim izvaditi kriške pomorandže i ukuvati 2 C pudinga pomešana sa 200 ml vode.
Kuvati 1-2 minuta, skloniti sa vatre i u vreo fil dodati čokoladu i margarin i mešati dok se sve ne istopi i sjedini, pa u fil dodati i kikiriki ili orahe.
Folijom obložiti četvrtasti dublji pleh (đuveč pleh), ređati keks pa preliti sa 3 kutlače fila dok se ne potroši keks.
Poslednji red keksa ne prelivati, samo premazati sa malo soka četkicom za premazivanje testa.
Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći, a onda tortu izvrnuti iz pleha na tacnu.
Ukoliko vam je ostalo fila možete ga premazati preko torte, ukoliko ste sve potrošili možete tortu preliti glazurom od čokolade (opcionalno).
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ukoliko želite jači ukus pomorandže u filu umesto da kuvate pomorandžu u vodi iscedite je i u fil dodajte njen sok.
Ova torta može se praviti i sa C pudinzima od vanila, tada umesto lešnika ili oraha koristite istu količinu C kokosa, a za dekoraciju koristite belu čokoladu.