burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija24

Posna keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

1 l vode

2 C pudinga od čokolade

200 g šećera

1 C vanilin šećer

par kriški pomorandže

200 g posne čokolade za kuvanje

200 g margarina za kolače

200 g seckanog kikirikija ili oraha

800 g posnog keksa

malo soka

Posna keks torta

Koraci pripreme

Staviti 800 ml vode sa šećerom i C vanilin šećerom da se kuva. U to dodati par kriški pomoradže.

Kuvati 2-3 minuta, zatim izvaditi kriške pomorandže i ukuvati 2 C pudinga pomešana sa 200 ml vode.

Kuvati 1-2 minuta, skloniti sa vatre i u vreo fil dodati čokoladu i margarin i mešati dok se sve ne istopi i sjedini, pa u fil dodati i kikiriki ili orahe.

Folijom obložiti četvrtasti dublji pleh (đuveč pleh), ređati keks pa preliti sa 3 kutlače fila dok se ne potroši keks.

Poslednji red keksa ne prelivati, samo premazati sa malo soka četkicom za premazivanje testa.

Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći, a onda tortu izvrnuti iz pleha na tacnu.

Ukoliko vam je ostalo fila možete ga premazati preko torte, ukoliko ste sve potrošili možete tortu preliti glazurom od čokolade (opcionalno).

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Posna keks torta

Koraci pripreme

Staviti 800 ml vode sa šećerom i C vanilin šećerom da se kuva. U to dodati par kriški pomoradže.

Kuvati 2-3 minuta, zatim izvaditi kriške pomorandže i ukuvati 2 C pudinga pomešana sa 200 ml vode.

Kuvati 1-2 minuta, skloniti sa vatre i u vreo fil dodati čokoladu i margarin i mešati dok se sve ne istopi i sjedini, pa u fil dodati i kikiriki ili orahe.

Folijom obložiti četvrtasti dublji pleh (đuveč pleh), ređati keks pa preliti sa 3 kutlače fila dok se ne potroši keks.

Poslednji red keksa ne prelivati, samo premazati sa malo soka četkicom za premazivanje testa.

Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći, a onda tortu izvrnuti iz pleha na tacnu.

Ukoliko vam je ostalo fila možete ga premazati preko torte, ukoliko ste sve potrošili možete tortu preliti glazurom od čokolade (opcionalno).

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept