C Slatka tradicija

Sastojci
3 kesice C pudinga od karamele
10 kašika šećera
500 ml biljne pavlake
100 g lešnika
300 g posnog keksa
210 g piškota
2 kesice kafe sa ukusom ruma

Naši proizvodi
Puding karamel

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Posna karamel torta

Posna karamel torta sa lešnikom i blagim ukusom kafe i ruma koji torti daje poseban šmek. Jako je lagana i nije mnogo slatka, a ukusi su ipak jako intenzivni.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati puding u 1 litar vode i ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi, 10 kašika šećera pomešati sa malo vode i staviti da se karamelizuje. Kada šećer dobije zlatno braon boju umešati 150 ml slatke pavlake i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa. Karamel fil staviti da se ohladi. Kada se fil ohladi, umutiti ga mikserom minut, dva.

Lešnik iseckati na sitno u blenderu i dodati karamel filu. Zatim sve to umešati u ohlađen puding i izmiksati dok sve grudvice iz pudinga ne nestanu.

Umutiti preostalu slatku pavlaku.

Dublji kalup oblika pravougaonika obložiti providnom folijom. Karamel smesu podeliti na tri dela. Smesu od slatke pavlake na dva.

Keks i piškote umakati u kafu napravljenu od 2 kesice kafe i 250 ml mlake, skoro hladne vode. Ređati na sledeći način: keks, karamel smesa, piškote, smesa od slatke pavlake, keks, karamel smesa, piškote, smesa od slatke pavlake, keks, karamel smesa.

Tortu ostaviti da se stegne u frižideru na par sati. Kada se torta stegne izvaditi i okrenuti.

Nafilovati slatkom pavlakom ili otopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata