C Slatka tradicija

Sastojci
300 mlevenog keksa
6 kašika biljnog mleka
650 g šećera
4 C pudinga vanila
500 g jagoda
2 C vanilin šećera
2 C želatina
250 g margarina
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Želatin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna kapri torta

Fantastična poslastica za vreme posta, koju rado pravim.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rastvoriti 2 kašike biljnog mleka u 400 ml vode, 150 g šećera pomešati sa mlevenim keksom i na tacni napraviti koru.

U 800 ml vode rastvoriti biljnog mleka i staviti da se kuva. Puding rastvoriti u 200 ml vode, dodati 250 g šećera i umešati u provrelo mleko. Kuvati par minuta i ostaviti da se ohladi.

Dodati C vanilin šećer. Kada se potpuno ohladi pomešati sa razmućenim margarinom.

U šerpu staviti jagode i 250 g šećera, na tihoj vatri kuvati oko 30 minuta.

Kada se jagode zgusnu sipati C želatin pripremljen po uputstvu sa kesice.

Sačekati da se jagode ohlade i postanu želatinasta masa.

Na koru od mlevenog keksa prvo naneti žuti fil, pa onda fil od jagoda.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice sa vodom pa zatim naneti na tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ko želi može preko fila od jagoda naneti u tankom sloju posnu čokoladu.