C Slatka tradicija

Sastojci
800 g posnog keksa
1,5 l negaziranog soka od pomorandže
6 kesica C pudinga od vanile
300 g posne čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
250 g margarina
500 g svežih ili zamrznutih jagoda
250 g šećera + 6 kašika
100 grama C šećera u prahu
4 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna kapri torta

Sočna keks torta sa dva fila i hrskavom glazurom. Jedan od pudinga kuvanog u soku od pomorandže i drugi od kuvanih jagoda sa dodatim pudingom. Odozgo ide umućen C šlag.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
I fil:
Litar soka se kuva sa 6 kašika šećera i kada provri dodati 4 pudinga razmućena u 2 dl soka. Kada se prohladi umutiti u to umućen margarin sa C prah šećerom.

II fil:
Kuvati jagode u 3 dl vode sa 150 g šećera dok se jagode ne raspadaju. Propasirati ih i umešati u njih 2 pudinga razmućena u 1,5 dl vode. Kuvati dok se ne zgusne.

Keks podeliti na tri dela. Svaki umakati u 3 dl soka i ređati prvi red.

Preliti sa glazurom pravljenom od 100 g čokolade i jednom kašikom ulja.

Preko ide polovina žutog fila pa polovina fila od jagoda. Opet keks, glazura, žuti fil i fil od jagoda.

Odozgo staviti keks i preko samo glazuru od čokolade i od gore umućen posni C šlag sa vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sačkati da se filovi dobro ohlade pre nanošenja na keks. Ako ne, ređati u dubljem pravougaonom plehu 25 x 35 cm pa staviti da se dobro ohladi i stegne a tek pred služenje preko staviti umućen šlag.