C Slatka tradicija

Sastojci
oko 40 komada celog posnog keksa
oko 200 ml fanta soka
I krem:
400 ml fanta soka
1 C puding od vanile
125 g margarina
100 g mlevenog posnog keksa
II krem:
700 ml vode
2 C pudinga od čokolade
50 g posne čokolade za kuvanje
po želji žele bombona
125 g margarina

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna fanta torta

Evo jedne moje improvizovane brze, nepečene posne torte koja je pogodna za razne posne prilike (slave i sl.)...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Za I krem u posudu sipajte sok od fante, dodajte C puding od vanile, dobro sjedinite pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. U prohlađen krem dodajte margarin i umutite mikserom. Na kraju dodajte i mleveni keks i ponovo umutite mikserom.

Za II krem u posudu sipajte vodu, dodajte šećer i C puding od čokolade, dobro sjedinite pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. Zatim dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre. U prohlađen krem dodajte margarin, umutite mikserom pa dodajte seckane žele bombone i izmešajte kašikom.

Na pravougaonu ili četvrtastu tacnu za služenje poređajte keks, koji ste predhodno umakali u sok. Preko keksa stavite I krem, pa preko njega poređajte drugi red keksa.

Preko njega stavite polovinu II krema pa opet poređajte keks. Odozgo i sa strane tortu isfilujte ostatkom II krema i po želji je dekorišite.

Ohladite je u frižideru (najbolje preko noći) pa je poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata