burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Posna fanta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

oko 40 komada celog posnog keksa

oko 200 ml fanta soka

I krem:

400 ml fanta soka

1 C puding od vanile

125 g margarina

100 g mlevenog posnog keksa

II krem:

700 ml vode

2 C pudinga od čokolade

50 g posne čokolade za kuvanje

po želji žele bombona

125 g margarina

Posna fanta torta

Koraci pripreme

Za I krem u posudu sipajte sok od fante, dodajte C puding od vanile, dobro sjedinite pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. U prohlađen krem dodajte margarin i umutite mikserom. Na kraju dodajte i mleveni keks i ponovo umutite mikserom.

Za II krem u posudu sipajte vodu, dodajte šećer i C puding od čokolade, dobro sjedinite pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. Zatim dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre. U prohlađen krem dodajte margarin, umutite mikserom pa dodajte seckane žele bombone i izmešajte kašikom.

Na pravougaonu ili četvrtastu tacnu za služenje poređajte keks, koji ste predhodno umakali u sok. Preko keksa stavite I krem, pa preko njega poređajte drugi red keksa.

Preko njega stavite polovinu II krema pa opet poređajte keks. Odozgo i sa strane tortu isfilujte ostatkom II krema i po želji je dekorišite.

Ohladite je u frižideru (najbolje preko noći) pa je poslužite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Posna fanta torta

Koraci pripreme

Za I krem u posudu sipajte sok od fante, dodajte C puding od vanile, dobro sjedinite pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. U prohlađen krem dodajte margarin i umutite mikserom. Na kraju dodajte i mleveni keks i ponovo umutite mikserom.

Za II krem u posudu sipajte vodu, dodajte šećer i C puding od čokolade, dobro sjedinite pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. Zatim dodajte čokoladu i kada se otopi sklonite sa vatre. U prohlađen krem dodajte margarin, umutite mikserom pa dodajte seckane žele bombone i izmešajte kašikom.

Na pravougaonu ili četvrtastu tacnu za služenje poređajte keks, koji ste predhodno umakali u sok. Preko keksa stavite I krem, pa preko njega poređajte drugi red keksa.

Preko njega stavite polovinu II krema pa opet poređajte keks. Odozgo i sa strane tortu isfilujte ostatkom II krema i po želji je dekorišite.

Ohladite je u frižideru (najbolje preko noći) pa je poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept