C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
200 g meda
150 g šećera
60 g čokolade
3 dl kisele vode
3 dl ulja
2 kesice C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
100 g mlevenih pečenih lešnika
150 g mlevenih oraha
18 kašika brašna
Fil:
350 g šećera
250 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
60 g čokolade
1 margarin
2 posna šlaga
1 dl kisele vode
seckani lešnik za dekoraciju

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Posna čokoladna torta C

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti med, šećer, kiselu vodu, ulje, vanilin šećer i istopljenu čokoladu. Dodati orahe, lešnike, prašak za pecivo, brašno. Izmešati da se dobro sjedini. Od te mase ispeći tri kore u velikom plehu od rerne.

Za fil ušpinovati kratko šećer sa 15 kašika vode. U to dodati mleveni keks, mleveni lešnik. U to toplo dodati čokoladu, dobro promešati i ohladiti.

U ohlađen fil dodati jedan penasto umućen margarin. Posebno umutiti dva šlaga sa 1 dl kisele vode, i polako umešati u fil.

Filovati sve kore i odozgo posuti seckanim lešnikom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata