Početna > Recepti > Recepti za torte > Popara torta sa malinama
Sastojci
8 jaja
12 kašika šećera
3 kesice C vanilin šećera
50 g lomljenog keksa
6 kašika brašna
600 ml mleka + 250 ml (za šlag)
150 g margarina
200 g čokolade za jelo i kuvanje
100 g mlevenog keksa
2 šake seckanih oraha
100-150 g smrznutih malina
50-70 g C prah šećera
2 kesice C belog šlag krema
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12-16 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Posuti C prah šećer preko malina i ostaviti sa strane. Dok to stoji pripremati ostalo:
Patišpanj:
Dobro umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati 4 žumanca i 4 kašike brašna i sipati u podmazan sud i ispeći na 200 stepeni oko 20-ak minuta.
Dok se peče patišpanj spremiti fil:
Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera i 3 vanilin šećera. Dodati 2 kašike brašna. Celu ovu smesu kuvati u 600 ml mleka uz stalno mešanje dok ne dobijete gust krem.
Uz dalje mešanje na vatri dodati najpre margarin da se istopi i na kraju čokoladu. Kad se sve istopi i sjedinj smesa, skloniti sa vatre.
Izvući spremljen patišpanj, malo ga prohladiti i iščupkati komadiće.
Patišpanj pomešati sa polomljenim kekskom i mlevenim keksom i sve poprskati sokom od malina koji se izdvojio pri odmrzavanju malina.
Smesu preliti gotovim čokoladnim filom. Lagano promešati i dodati seckane orahe i maline.
Ostaviti da se smesa malo prohladi i oblikovati je na tacni za tortu.
Od preostala 4 belanca umutiti šne sa 4 kašike šećera. Premazati preko torte i ostaviti preko noći u frižideru.
Sutradan skinuti šne sa torte, umutiti šlag krem i premazati preko torte.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Torta se može konzumirati i samo sa šneom od belanaca- u tom slučaju nije potreban šlag, ali je mnogo ukusnije kada torta odstoji i upije deo belanaca i onda takva se premaže šlagom. Torta 100% uspeva, sami odlučujete koji oblik želite da napravite. Ako želize gušći krem možete dodati više mlevenog keksa.