C Slatka tradicija

Sastojci
Kora (potrebno je 3 kore):
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika mlevenog keksa
Fil:
15 žumanaca
250 g + 4 kašike šećera
1/2 l mleka
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
375 g maslaca/margarina
ostatak od 300 g keksa
100 g bele čokolade
I još:
4 C krem šlaga sa ukusom vanile

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Plazma fantazija

Ovo je jedna od omiljenih torti i u našoj porodici i kada su u pitanju porudžbine.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 40 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, ostatak sačuvajte za fil.
Umutite 5 belanca, dodajte šećer i 5 kašika mlevene plazme, pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta. Potrebne su 3 kore.

Fil – Umutite žumanca sa 250g šećera, zatim ih skuvajte na pari. Skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera. Kada se filovi ohlade, spojite ih i umutite sa margarinom ili maslacem. Zatim dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu, pomešajte varjačom. Po uputstvu na kesici umutite šlag.
Filujte tortu kora – fil – šlag. Ukrasite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Radite postupno po receptu i pazite da ne prepečete kore.