C Slatka tradicija

Sastojci
Krema:
200 ml slatke pavlake
2 kesice C vanilin šećer
150 g C šećera u prahu
800 g čvrstog jogurta
2 kesice C želatina
Ostalo:
500 g piškoti
200 ml mleka
600 g jagoda
malo ruma po želji

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Piškota torta sa jagodama

Letnji klasik!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prioprema podloge:
Piškote koje slažemo na dno cele "uronimo" u smesu mleka i ruma i slagati da se dno kalupa popuni.

Koristi se okrugli kalup 28cm.

Oko kalupa poređati piškote, koje smo odrezali da budu visine kalupa (kasnije ih koristimo u slaganju torte) i koje samo sa jedne strane umačemo u smesu mleka i ruma.

Priprema kreme:
Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, zatim umešati jogurt.

Želatin napraviti po uputstvima, pa ga postepeno dodavati u pripremljenu kremu.

Slaganje:
Imamo namešteno dno i okvir kalupa, sada se stavlja jedan sloj kreme, zatim na kremu narezane jagode, pa preko jagoda namočene piškote. Na piškote ide preostala krema.

Ja sam umutila slatku pavlaku, dodala boju i ukrasila šlagom, perlicama i mrvicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata