C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
2 kašike ulja
1 kesica C praška za pecivo
Za čokoladni fil:
600 ml mleka
2 kesice C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
100 g čokolade
150 g margarina
Za beli fil:
400 ml mleka
1 kesica C pudinga od vanile
4 kašika šećera
100 g bele čokolade
100 g margarina
Još:
malo C šlaga
15-16 komada krem bananica
4 banane
1 veće pakovanje piškota
čokoladne perlice i ukrasi po želji

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Puding sa ukusom vanilina Šlag topping

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Piškota torta sa bananama

Za prave sladokusce koji vole spoj čokolade i banane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Penasto umutiti jaja sa šećerom. Zatim dodati redom sve preostale sastojke za koru. Dobro sve ujednačiti, pa presuti u podmazan kalup za pečenje prečnika 26 cm.

Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru sasvim ohladi, pa poprečno podeliti na tri okrugle kore.

Čokoladni fil:
Deo mleka odvojiti, pa u njemu razmutiti čokoladni puding. Preostalu količinu mleka za čokoladni fil staviti da provri zajedno sa šećerom.

Skuvati puding na uobičajen način. U vruć puding dodati čokoladu i mešati dok se sasvim ne otopi. Ostaviti da se sasvim ohladi, a onda umutiti sa margarinom.

Beli fil:
Puding od vanile skuvati na uobičajen način u mleku sa šećerom. U vruće dodati belu čokoladu i mešati sve vreme dok se sasvim ne otopi. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti penasto sa margarinom.

Finalni postupak:
Staviti prvu koru i premazati je polovinom vanila fila. Preko njih poređati 7-8 komada krem bananica u krug. Preko staviti drugu koru.

Premazati je polovinom čokoladnog fila, pa preko staviti banane isečene uzduž na polovine i prethodno poprskane limunovim sokom da ne bi potamnele.

Preklopiti trećom korom, pa nju premazati preostalim vanila filom i poređati preostale krem bananice u krug.

Celu tortu premazati šlagom sa svih strana, a po površini ukrasiti preostalim čokoladnim filom. Piškote ređati u krug i prislanjati uz ivice same torte.

Dodatno tortu ukrasiti čokoladnim perlicama, rolerima, preostalim šlagom ili po želji.

Za efektniji izgled, dekoraciju upotpuniti ukrasnom trakom ili mašnicom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata