C Slatka tradicija

Sastojci
Krema:
200 ml slatke pavlake
2 kesice C vanilin šećera
150 g C šećera u prahu
800 g čvrstog jogurta
2 kesice C želatina
Ostalo:
500 g piškota
200 ml mleka
500 g jagoda
malo ruma po želji

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Piškota sa jagodama

Rođendanski klasik.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Piškote koje slažemo na dno cele "uronimo" u smesu mleka i ruma i slagati da se dno kalupa popuni.

Koristi se okrugli kalup 28cm.

Oko kalupa poređati piškote, koje smo odrezali da budu visine kalupa (kasnije ih koristimo u slaganju torte) i koje samo sa jedne strane umačemo u smesu mleka i ruma.

Umutiti slatku pavlaku u C šlag, dodati C šećer u prahu i C vanilin šećer, zatim umešati jogurt.

C Želatin napraviti po uputstvima, pa ga postepeno dodavati u pripremljenu kremu.

Imamo namešteno dno i okvir kalupa, sada se stavlja jedan sloj kreme, zatim na kremu narezena jagode, pa preko jagoda namočene piškote.

Na piškote ide preostala krema.

Ja sam umutila slatku pavlaku, dodala boju i ukrasila šlagom, perlicama i mrvicama..

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata