C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
6 jaja
150 g šećera
120 g oštrog brašna
40 g C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
120 ml mleka
Za fil:
700 ml mleka
2 kesice C pudinga od čokolade
2 ravne kašike C griza
1 kesica C vanilin šećera
150 g šećera
200 g margarina
300 g višanja bez koštica iz rakije višnjevače
100 g pečenih oljuštenih lešnika
2 kesice C šlag krema od čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Pijana torta sa višnjama

Nov i malo zahtevniji recept, ali tortu ćete obožavati.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Čvrsto umutite belanca, a odvojeno žumanca sa šećerom.

U žumanca umešajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo, dodavajući pomalo mleka.

Na kraju umešajte belanca i od smese ispecite tri kore.

Skuvajte C puding sa mlekom, šećerom, C vanilom i C grizom, pa kad se ohladi umešajte umućeni margarin i podelite smesu napola.

U jedan deo stavite seckane lešnike, a u drugi višnje. Odvojeno umutite C šlag krem.

Svaku koru naprskajte višnjevačom, premažite tankim slojem C šlag krema, pa odozgo nanesite fil sa višnjama.

Drugu koru premažite C šlag kremom, pa tu stranu stavite preko fila sa višnjama.

Opet premažite koru C šlag kremom, nafilujte filom sa lešnicima i ponovite postupak.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Stavite tortu da se hladi i potom premažite preostalim C šlag kremom.