C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
6 jaja
150 g šećera
120 g oštrog brašna
40 g C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
120 ml mleka
Za fil:
700 ml mleka
2 kesice C pudinga od čokolade
2 ravne kašike C griza
1 kesica C vanilin šećera
150 g šećera
200 g margarina
300 g višanja bez koštica iz rakije višnjevače
100 g pečenih oljuštenih lešnika
2 kesice C šlag krema od čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade Pšenični griz Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Pijana torta sa višnjama

Nov i malo zahtevniji recept, ali tortu ćete obožavati.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 35
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Čvrsto umutite belanca, a odvojeno žumanca sa šećerom.

U žumanca umešajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo, dodavajući pomalo mleka.

Na kraju umešajte belanca i od smese ispecite tri kore.

Skuvajte C puding sa mlekom, šećerom, C vanilom i C grizom, pa kad se ohladi umešajte umućeni margarin i podelite smesu napola.

U jedan deo stavite seckane lešnike, a u drugi višnje. Odvojeno umutite C šlag krem.

Svaku koru naprskajte višnjevačom, premažite tankim slojem C šlag krema, pa odozgo nanesite fil sa višnjama.

Drugu koru premažite C šlag kremom, pa tu stranu stavite preko fila sa višnjama.

Opet premažite koru C šlag kremom, nafilujte filom sa lešnicima i ponovite postupak.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Stavite tortu da se hladi i potom premažite preostalim C šlag kremom.