0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
35
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
35
6 jaja
150 g šećera
120 g oštrog brašna
40 g C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
120 ml mleka
700 ml mleka
2 kesice C pudinga od čokolade
2 ravne kašike C griza
1 kesica C vanilin šećera
150 g šećera
200 g margarina
300 g višanja bez koštica iz rakije višnjevače
100 g pečenih oljuštenih lešnika
2 kesice C šlag krema od čokolade
Čvrsto umutite belanca, a odvojeno žumanca sa šećerom.
U žumanca umešajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo, dodavajući pomalo mleka.
Na kraju umešajte belanca i od smese ispecite tri kore.
Skuvajte C puding sa mlekom, šećerom, C vanilom i C grizom, pa kad se ohladi umešajte umućeni margarin i podelite smesu napola.
U jedan deo stavite seckane lešnike, a u drugi višnje. Odvojeno umutite C šlag krem.
Svaku koru naprskajte višnjevačom, premažite tankim slojem C šlag krema, pa odozgo nanesite fil sa višnjama.
Drugu koru premažite C šlag kremom, pa tu stranu stavite preko fila sa višnjama.
Opet premažite koru C šlag kremom, nafilujte filom sa lešnicima i ponovite postupak.
Čvrsto umutite belanca, a odvojeno žumanca sa šećerom.
U žumanca umešajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo, dodavajući pomalo mleka.
Na kraju umešajte belanca i od smese ispecite tri kore.
Skuvajte C puding sa mlekom, šećerom, C vanilom i C grizom, pa kad se ohladi umešajte umućeni margarin i podelite smesu napola.
U jedan deo stavite seckane lešnike, a u drugi višnje. Odvojeno umutite C šlag krem.
Svaku koru naprskajte višnjevačom, premažite tankim slojem C šlag krema, pa odozgo nanesite fil sa višnjama.
Drugu koru premažite C šlag kremom, pa tu stranu stavite preko fila sa višnjama.
Opet premažite koru C šlag kremom, nafilujte filom sa lešnicima i ponovite postupak.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.