burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija35

Pijana torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
35

Sastojci

Za kore:

6 jaja

150 g šećera

120 g oštrog brašna

40 g C kakaoa

1/2 kesice C praška za pecivo

120 ml mleka

Za fil:

700 ml mleka

2 kesice C pudinga od čokolade

2 ravne kašike C griza

1 kesica C vanilin šećera

150 g šećera

200 g margarina

300 g višanja bez koštica iz rakije višnjevače

100 g pečenih oljuštenih lešnika

2 kesice C šlag krema od čokolade

Pijana torta sa višnjama

Koraci pripreme

Čvrsto umutite belanca, a odvojeno žumanca sa šećerom.

U žumanca umešajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo, dodavajući pomalo mleka.

Na kraju umešajte belanca i od smese ispecite tri kore.

Skuvajte C puding sa mlekom, šećerom, C vanilom i C grizom, pa kad se ohladi umešajte umućeni margarin i podelite smesu napola.

U jedan deo stavite seckane lešnike, a u drugi višnje. Odvojeno umutite C šlag krem.

Svaku koru naprskajte višnjevačom, premažite tankim slojem C šlag krema, pa odozgo nanesite fil sa višnjama.

Drugu koru premažite C šlag kremom, pa tu stranu stavite preko fila sa višnjama.

Opet premažite koru C šlag kremom, nafilujte filom sa lešnicima i ponovite postupak.

Naši proizvodi

Pijana torta sa višnjama

Koraci pripreme

Čvrsto umutite belanca, a odvojeno žumanca sa šećerom.

U žumanca umešajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo, dodavajući pomalo mleka.

Na kraju umešajte belanca i od smese ispecite tri kore.

Skuvajte C puding sa mlekom, šećerom, C vanilom i C grizom, pa kad se ohladi umešajte umućeni margarin i podelite smesu napola.

U jedan deo stavite seckane lešnike, a u drugi višnje. Odvojeno umutite C šlag krem.

Svaku koru naprskajte višnjevačom, premažite tankim slojem C šlag krema, pa odozgo nanesite fil sa višnjama.

Drugu koru premažite C šlag kremom, pa tu stranu stavite preko fila sa višnjama.

Opet premažite koru C šlag kremom, nafilujte filom sa lešnicima i ponovite postupak.

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept