C Slatka tradicija

Sastojci
Za 3 fila:
1 l mleka
130 g šećera
4 C pudinga od vanile
200 g putera sobne temperature
120 g C prah šećera
150 g mlevene plazme
130 g C kokosa
170 g mlevenih oraha
Za ganaš:
60 g mlečne čokolade
40 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pesak torta

Jednostavna, a preukusna torta. Asocira na detinjstvo, torta koja je bila hit 90-ih. Divan spoj plazme, kokosa i oraha.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: za 15 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od 1 l mleka odvojiti 250 ml. U tih 250 ml razmutiti C pudinge, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom.

Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom.

Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Nakon toga penasto umutiti puter i C prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.

U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe.

Sada u kalupu prečnika 24cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orahe. Odložiti u frižider, za to vreme napraviti ganaš preliv.

Za ganaš staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini.

Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati na hlađenje najmanje 2h.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ganaš ne sme da proključa, samo da se zagreje dovoljno da se otopi čokolada.