burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Pesak torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1 l mleka

200 g šećera

3 C Pudinga sa ukusom vanilina

1 kesica C Vanilin šećera

150 g margarina ili maslaca

150 g mlevenog keksa

80 g mlečne čokolade

80 g C Kokosovog brašna

40 g C Šlag krema belog, sa ukusom slatke pavlake

mleko za šlag prema uputstvu sa pakovanja

Pesak torta

Opis recepta

U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding. 8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.

Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje). Umešati vanilin šećer.

Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica.

Mešati ga povremeno tokom hlađenja. Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.

Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti. Smesu podeliti na tri jednaka dela.

U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.

U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom.

U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja.

Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.

Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Pesak torta

Opis recepta

U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding. 8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.

Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje). Umešati vanilin šećer.

Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica.

Mešati ga povremeno tokom hlađenja. Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.

Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti. Smesu podeliti na tri jednaka dela.

U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.

U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom.

U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja.

Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.

Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept