C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
130 g šećera
4 C pudinga od vanile
200 g putera (sobne temperature)
120 g C šećera u prahu
150 g mlevenog keksa
130 g C kokosa
170 g mlevenih oraha (lešnika, badema)
Ganaš:
100 ml slatke pavlake
60 g mlečne čokolade
40 g crne čokolade

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pesak torta

Kremasta torta koja se ne peče.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od 1 l mleka odvojiti 250 ml. U tih 250 ml razmutiti 4 C pudinga od vanile, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada provri dodati razmućeni puding. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Penasto umutiti puter i C šećer u prahu, dodati u ohlađenu puding smesu. Sve dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.

U jedan deo fila dodati 150 g mlevenog keksa, u drugi deo fila dodati 130 g C kokosa i u treći deo fila dodati 170 g mlevenih oraha (lešnika ili badema).

U kalup 24 cm rasporediti filove. Prvo fil sa mlevenim keksom, pa fil sa kokosom, pa fil sa orahom (bademom, lešnikom).

Odložiti u frižider i pripremiti ganaš.

Ganaš polako preliti preko fila i odložiti u frižider na hlađenje.

Priprema ganaša:
100 ml pavlake sipati preko izlomljene čokolade i zagrevati dok se čokolada otopi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata