C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
9 kašika šećera
4 pudinga C od vanile
250 g margarina
125 g C šećera u prahu
100 g čokolade
150 g mlevenog keksa
100 g C kokosa
250 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Pesak torta

Lako i jednostavno se priprema, a uzgred jako ukusna i kremasta torta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 1 l mleka dodati 9 kašika šećera, prethodno od litra mleka izdvojiti oko 200 ml i razmutiti 4 pudinga i zakuvati u provrelo mleko. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu i dodati u ohlađeni puding.

Smesu podeliti na tri dela.

U prvi deo dodati mleveni keks.

U drugi deo dodati C kokos.

U treći deo dodati istopljenu čokoladu.

U kalupu prečnika 24 cm staviti prvi deo sa mlevenim keksom kao podlogu, zatim drugi deo sa C kokosom i na vrhu ide treći deo sa čokoladom.

Tortu staviti u frižider, najbolje preko noći da se dobro stegne.

Skinite kalup i ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto kokosa mozete dodati orah ili lešnik.
Umesto slatke pavlake možete koristiti šlag C.