Početna > Recepti > Recepti za torte > Pesak torta
Sastojci
6 C pudinga od vanile
2 l mleka
2 čaše šećera (ili 1 1/2 čaša fruktoze)
250 g maslaca
300 g istopljene čokolade
300 g mlevenog keksa (ili lešnika)
2 C šlaga (za ukrašavanje)
300 g C kokosovog brašna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 10-12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Skuvati puding i ostaviti da se dobro ohladi (najbolje preko noći). Umutiti maslac i dodavati 1 po 1 kašiku pudinga uz neprestano mešanje.
Podeliti masu na 3 dela i u svaki umešati po 1 od dodataka (čokolada, keks, C kokos).
U kalup obložen pek papirom sipati prvo smesu od kokosovog brašna, a zatim ostale dve.
Ohladiti najmanje 3-4 sata u frižideru, ili u zamrzivaču 2 sata.
Izvaditi iz kalupa, premazati C šlagom i ukrasiti.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kao zamenu za kravlje mleko možete koristiti pirinčano, sojino ili bademovo mleko u prahu razmućeno u 2 l vode.