C Slatka tradicija

Sastojci
4 C eskimko vanila
2 C eskimko čokolada
3 kesice bele C šlag kreme
1,5 l mleka
150 g mlevenog plazma keksa
150 g mlevenih oraha
100 g C kokosa
2-3 kašike nutela krema

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom čokolade Eskimko sa ukusom vanilina Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Pesak sladoled torta

Ukusi "Pesak" torte na nov način: u kombinaciji sa C eskimko sladoledom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko vanila sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2 l mleka i umutiti mikserom (1 minut na najmanjoj brzini i još 5 minuta na najvećoj brzini).

U umućenu smesu umešati mleven plazma keks. Sipati u veliki kalup za tortu i ostaviti u zamrzivač pola sata da se delimično stegne.

2.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko čokolada sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2l mleka i umutiti mikserom.

U umućenu smesu umešati mlevene orahe. Sipati preko prvog sloja i vratiti u zamrzivač na još pola sata da se delimično stegne.

3.sloj:
Pomešati 2 kesice eskimko vanila sladoleda i 1 kesicu bele šlag kreme sa 1/2l mleka i umutiti mikserom.

U umućenu smesu umešati kokos. Sipati preko sloja čokolada-orasi i vratiti u zamrzivač na još pola sata da se delimično stegne.

Zagrejati nutela krem da bude tečan i našarati odozgo tortu nutela kremom.

Držati u zamrzivaču. Potrebno je oko 2-3 sata da se torta lepo stegne.

Pred služenje izvaditi samo na par minuta da omekša i seći parčiće nožem zagrejanim vrelom vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Orahe možete zameniti pečenim lešnicima.
Navedene količine su za veliku (klasičnu) četvrtastu tortu, kalup otprilike 22x32 cm.
Možete umesto jedne velike napraviti dve manje torte ili napraviti samo jednu manju tortu, ali samo sa dva sloja po sopstvenom izboru.
Torta brzo popusti na sobnoj temperaturi pa se mora držati, kao i svaki sladoled, u zamrzivaču.