C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
15 kašika šećera + 250 g šećera
300 g mlevenih lešnika
350 g očišćenih višanja
1 kesica C šlag krema čokolada (180 g)
2 kašike brašna
300 g čokolade
250 g butera

Naši proizvodi
Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Peđina rođendanska torta

Čoko-višnja torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti belanca, dodati 15 kašika śećera, mlevene lešnike i brašno.

Rasporediti u 4 pleha i peći 10 minuta na 170 stepeni.

Za fil umutiti preostalih 15 žumanaca sa 250 g šećera i kuvati na pari 30 min (sve dok se ne vidi dno šerpe).

Nakon tih 30 minuta dodati rastopljenu čokoladu.

Ohlađen fil sastaviti sa umućenim buterom i dodati 5 kašika umućenog C krem šlaga od čokolade.

Filovati tortu i na drugu korisu staviti očišćene višnje.

Ukrasiti tortu preostalim C krem šlagom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukrasiti tortu preostalim C krem šlagom od čokolade.