C Slatka tradicija

Sastojci
15jaja
300g mlevene plazme
600g secera
1/2l mleka
2 pudinga "C" sa ukusom slatke pavlake
375g margarina
100g bele milka cokolade
400g "C" slaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Pečena plazma torta

Ukusan, socan,bozanstven.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30-35
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Peci tri kore
Za jednu koru nam je potrebno:
5 belanaca
5 kasika secera
5 kasika mlevene plazme

Pecemo 20 minuta na 180c
Tako pecemo sve tri kore

Fil 1: 15 zumanaca umutimo sa 450g secera. Kada se lepo umuti to se stavi da se skuva na pari dok se ne zgusne i secer se ne istopi. Kada se skuva skinemo i ostavimo da se hladi.

Fil 2 : u 1/2l mleka skuvamo 2 pudinga od slatke pavlake sa 4 kasike secera. Kada skuvamo skinemo i ostavimo da se ohladi.
U oba ohladjena fila dodamo margarin. Zatim filove sjedinimo i dobro izmesamo.
Zatim u to sve dodamo ostatak mlevene plazme sto nam je ostalo od 300g. I 100g seckane vele cokolade.

200g slaga umutimo sa 1,5dl hladne vode.

Redamo tortu.
Kora- fil- slag i tako tri puta

Za pekoraciju umutimo 200g slaga i sve lepo ukrasimo.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Filovi kada se skuvaju najbolje bi bilo da se prebace u drugu posudu dok se ohlade i obavezno da se pokriju sa strec folijom.
Torta ce biti najukusnija sutradan dok omeksaju kore i sve primi svoje ukuse.