C Slatka tradicija

Sastojci
oko 400 g jagoda i ananasa
5 jaja
2 kesice C želatina
2 kesice C vanilin šećera
150 g C šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
2 pakovanja piškota
po potrebi kakao mrvice

Naši proizvodi
Želatin Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Parfe torta sa jagodama i ananasom

Omiljena torta moje porodice, može da se zamrzne za vrele letnje dane. Odlična je i kao sladoled.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Jagode očistiti i iseckati. Ananas takođe. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu.

C Želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj posudi i ostaviti da nabubri.

Priprema parfe krema:

U manjoj šerpi umutiti žumanca (mikserom) sa šećerom i C vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta (ponekad je potrebno i više vremena) dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

U ovu smesu dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, ne dugo, tek da smesa postane mlaka, jer želatin hlađenjem kreće da steže.

U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake. Dodati prohlađenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

U duboki tanjir sipati oko 150-200 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu za tortu na koji je stavljen obruč za tortu prečnika 25 cm.

Piškote poređajte po dnu kalupa i uz zid obruča. Zatim na piškote stavite parfe krem. Pa preko krema voće.

Preko voća opet stavite parfe krem, i tako dok ne potrošite sav materijal.

Ukrasite po želji. Ostaviti 12-24 h u frižideru. Zatim skinite obruč.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može se služiti ovako iz frižidera, a može i zamrznuta.