C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
12 kašika slatkastog paradajz soka
12 kašika šećera
1 šolja mineralne vode
12 kašika ulja
1 kašičica C sode bikarbone
400 g brašna
Za fil:
0,5 l vode
250 g šećera
4 kašike brašna
3 kašike šećera
100 g posne čokolade
2 kašike C kakaoa
250 g margarina
250 g mlevenih oraha

Naši proizvodi
Soda bikarbona Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Paradajz torta sa orasima

Neobična kombinacija, ali jako lepa i ukusna posna torta koju možete praviti za sve vrste slavlja

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od sastojaka za kore zamesite mekše testo.

Na okrenutom, okruglom, podmazanom plehu od njega ispecite pet korica.

Filujte ih redom čim budu gotove i vruće ređajte jednu na drugu.

Za fil otopite šećer u 1/2 l vode, kuvajte 5 minuta, pa dodajte brašno koje ste sa 3 kašike šećera razmutili u malo vode. Dobro ukuvajte.

U vruću smesu dodajte čokoladu, C kakao, margarin i orahe i fino sjedinite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ova torta ima vrlo specifičan šmek, veoma je ukusna, a paradajz se uopšte ne oseća.