C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
20 kašika šećera
3 kašike tople vode
4 C vanilin šećera
1 kašika C čvrstina
6 kašika brašna
7 kašika oraha
2 C pudinga od vanile
750 ml mleka
1 margarin
10 kašika C šećera u prahu
200 g žele bombona
100 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
200 g crne čokolade
4 banane

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Panj torta

Torta je preukusna, starinska, vraća u detinjstvo, nimalo skromna. Idealna za slavlja, svadbe, slave, rođendane!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30 parčeta
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti penasto jaja, dodati 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, 3 kašike vode.

Kada se sve lepo penasto umuti dodati 3 kašike brašna, 7 kašika mlevenih oraha i opet lepo umutiti.

Izručiti u četvrtast pleh na papir za pečenje i peći 15 minuta na 200 stepeni.

Koru izvaditi, skloniti papir i staviti na vlažnu krpu. Umotati prazan rolat i ostaviti na stranu.

Fil:
U pola litra mleka staviti 10 kašika šećera i 2 C vanilin šećera, kada mleko prokuva dodati umućenu smesu: 250 ml mleka sa 2 C pudinga, 3 kašika brašna i 1 kašika C čvrstina.

Smesu sipati u prokuvano mleko i mešati dok ne zgusti, pritom paziti da se ne stvaraju grudvice. Ostaviti da se fil hladi.

Kada se fil ohladi dodati umućeni margarin sa C šećerom u prahu. Sve lepo umutiti i dodati seckane žele bombone, suvo grožđe i seckane orahe.

Koru premazati filom, trećinu ostaviti za premaz torte. Poređati po dve banane u redu.

Malo sa strane ostaviti mesta, staviti banane, opet praviti razmak opet dve banane u redu i opet razmak.

Onaj deo razmaka na početku previti preko banane, isto to uraditi i sa druge strane tako da početke spojite u sredini.

Okrenuti tu stranu na tacni i premazati tortu.

Rastopiti 200 g čokolade sa 50 ml ulja i premazati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Banane možete preliti ceđenim sokom limuna kako ne bi pocrnele. Uviti vruć rolat u vlažnoj krpi. Glazuru praviti na pari.
Jedan deo torte možete iseći ukoso i prilepiti na drugi deo kako bi torta imala izgled panja. Ukrasiti po želji.