C Slatka tradicija

Sastojci
1400 g C šlaga kreme
60 g C želatina
2250 ml mleka
300 g mlevenog keksa
200 g krem bananica
200 g napolitanke sa lešnikom

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Pahuljičasta torta

Preukusna, lagana i brza letnja poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U tri šerpe skuvati po 750 ml mleka sa po 20 g C želatina.

Ostaviti da se skroz ohladi.

Kada se ohladi, u svakoj šerpi umutiti skuvano mleko sa po 400 g C šlaga krema.

U jednom delu staviti mleveni keks, drugom krem bananice iseckane i u trećem isitnjene napolitanke.

Sipati u duboku kockastu činiju, prvi sloj sa napolitankama, drugi sa krem bananicama i treći sa mlevenim keksom. Zatvoriti činiju i ostaviti u zamrzivač da se učvrsti.

Kada se torta učvrstila, okrenuti činiju na poklopac i otvoriti. Tako će vam sloj sa mlevenim keksom biti prvi.

Preostalih 200 g C šlaga kreme izmutiti sa čašom kisele vode i šlagirati tortu i ukrašavati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Činiju u koju sipate tortu, poželjno je obložiti aluminijumskom golijom sa svih strana, da bi vam kad okrenete ma poklopac torta lepo ispala i ostala na poklopcu kao na poslužavniku.