burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Ombre čizkejk sa borovnicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za koru:

125 g maslaca

100 g C šećera u prahu

300 g mlevene plazme

120 ml gaziranog soka od pomorandže

Za fil:

600 g krem sira

250 g C šećera u prahu

300 g kisele pavlake

400 ml slatke pavlake

2 kesice C želatina

100 ml hladne vode

Za preliv od borovnica:

250 g borovnica + za dekoraciju

250 ml vode

70 g šećera

1 C vanilin šećer

1 kesica C želatina + 50 ml hladne vode

Još:

ljubičasta prehrambena boja

malo slatke pavlake

borovnice i ribizle - za dekoraciju

Ombre čizkejk sa borovnicama

Koraci pripreme

Maslac i šećer u prahu izmiksati. Dodati mlevenu plazmu, pa mutiti još malo. Sipati sok, promešati I izručiti u kalup veličine 22 cm. Izravnati i ostaviti u frižideru dok se priprema fil.

Fil:
2 kesice C želatina preliti sa 100 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. Krem sir i šećer u prahu pomešati spatulom. Slatku pavlaku umutiti u šlag.

Postepeno je dodajte u krem sir, i mešajte spatulom dok se sve ne sjedini, pa sipati u fil. Dobro promešati, a onda fil podeliti na šest približno jednakih delova.

Jedan deo ostaviti u beloj boji, a u svaki naredni dodati pomalo ljubišaste boje, tako da se formiraju različite nijanse ljubičaste- od najsvetlije do najtamnije.

Preko kore od keksa staviti beo fil, pa zatim sve ostale počevši od najsvetlije do najtamnije ljubičaste. Vratiti u frižider na hlađenje.

Preliv:
C želatin preliti sa 50 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. U blender staviti borovnice, šećer, vanilin šećer, sipati vodu i sve izblendirati. Staviti da se kuva.

Od tačke ključanja kuvati još oko 4- 5 minuta. Sve vreme skidati penu sa površine. Skloniti sa vatre i procediti kroz cediljku.

Dodati nabubreli želatin, promešati i ostaviti da se malo prohladi, a onda sve sipati preko ohlađenog fila.

Prebaciti u frižider i ostaviti da se ohladi najmanje 3- 4 sata.

Nakon što se kolač dobro ohladio i stegao, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom, borovnicama i ribizlama ili po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Ombre čizkejk sa borovnicama

Koraci pripreme

Maslac i šećer u prahu izmiksati. Dodati mlevenu plazmu, pa mutiti još malo. Sipati sok, promešati I izručiti u kalup veličine 22 cm. Izravnati i ostaviti u frižideru dok se priprema fil.

Fil:
2 kesice C želatina preliti sa 100 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. Krem sir i šećer u prahu pomešati spatulom. Slatku pavlaku umutiti u šlag.

Postepeno je dodajte u krem sir, i mešajte spatulom dok se sve ne sjedini, pa sipati u fil. Dobro promešati, a onda fil podeliti na šest približno jednakih delova.

Jedan deo ostaviti u beloj boji, a u svaki naredni dodati pomalo ljubišaste boje, tako da se formiraju različite nijanse ljubičaste- od najsvetlije do najtamnije.

Preko kore od keksa staviti beo fil, pa zatim sve ostale počevši od najsvetlije do najtamnije ljubičaste. Vratiti u frižider na hlađenje.

Preliv:
C želatin preliti sa 50 ml hladne vode i ostaviti da nabubri. U blender staviti borovnice, šećer, vanilin šećer, sipati vodu i sve izblendirati. Staviti da se kuva.

Od tačke ključanja kuvati još oko 4- 5 minuta. Sve vreme skidati penu sa površine. Skloniti sa vatre i procediti kroz cediljku.

Dodati nabubreli želatin, promešati i ostaviti da se malo prohladi, a onda sve sipati preko ohlađenog fila.

Prebaciti u frižider i ostaviti da se ohladi najmanje 3- 4 sata.

Nakon što se kolač dobro ohladio i stegao, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom, borovnicama i ribizlama ili po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept