C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
12 jaja
12 kašika C šećera u prahu
9 kašika brašna
7 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
prstohvat soli
Krema:
1 l mleka
4 C pudinga od čokolade
100 g čokolade za kuvanje
6 kašika šećera
250 g margarina
Ostalo:
400 ml slatke pavlake
6 kašika marmelade od marelice
4 C šlag krem čokolada

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Odlična čokoladna torta

Sočna, laka za pripremu i ukusna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanca sa C šećerom u prahu, dodati prstohvat soli, dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno, C kakao.

Sve polako umešati da smesa ne splasne i staviti u kalup za pečenje.

Pečeni biskvit ostavite da se ohladi i presecite na 3 dela.

Izrada čokoladne kreme:
C puding, šećer i malo mleka pomešajte i u uzavrelo mleko dodajte smesu i skuvajte kao puding.

Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Stavite da se ohladi. Dodajte umućen margarin.

Umutite slatku pavlaku.

Umutite C šlag kremu sa uputstva na poleđini kesice.

Slaganje torte:
Sva 3 biskvita premažite sa 2 kašike marmelade od marelica, a zatim slagati na sledeci način: patišpanj - čokoladna krema - slatka pavlaka. I tako još 2 puta.

Na kraju dekorisati umućenom C šlag kremom od čokolade. Staviti na hlađenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je veoma laka za pripremu, ukusna i izdašna. Ukoliko koristite proizvode C slatke tradicije nećete pogrešiti i recept će Vam sigurno uspeti.
Čak i posle nekoliko dana torta je sočna kao da ste je tek napravili.