burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija12

Odlična čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za patišpanj:

12 jaja

12 kašika C šećera u prahu

9 kašika brašna

7 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

prstohvat soli

Krema:

1 l mleka

4 C pudinga od čokolade

100 g čokolade za kuvanje

6 kašika šećera

250 g margarina

Ostalo:

400 ml slatke pavlake

6 kašika marmelade od marelice

4 C šlag krem čokolada

Odlična čokoladna torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa C šećerom u prahu, dodati prstohvat soli, dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno, C kakao.

Sve polako umešati da smesa ne splasne i staviti u kalup za pečenje.

Pečeni biskvit ostavite da se ohladi i presecite na 3 dela.

Izrada čokoladne kreme:
C puding, šećer i malo mleka pomešajte i u uzavrelo mleko dodajte smesu i skuvajte kao puding.

Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Stavite da se ohladi. Dodajte umućen margarin.

Umutite slatku pavlaku.

Umutite C šlag kremu sa uputstva na poleđini kesice.

Slaganje torte:
Sva 3 biskvita premažite sa 2 kašike marmelade od marelica, a zatim slagati na sledeci način: patišpanj - čokoladna krema - slatka pavlaka. I tako još 2 puta.

Na kraju dekorisati umućenom C šlag kremom od čokolade. Staviti na hlađenje.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Odlična čokoladna torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa C šećerom u prahu, dodati prstohvat soli, dodati žumanca, C prašak za pecivo, brašno, C kakao.

Sve polako umešati da smesa ne splasne i staviti u kalup za pečenje.

Pečeni biskvit ostavite da se ohladi i presecite na 3 dela.

Izrada čokoladne kreme:
C puding, šećer i malo mleka pomešajte i u uzavrelo mleko dodajte smesu i skuvajte kao puding.

Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Stavite da se ohladi. Dodajte umućen margarin.

Umutite slatku pavlaku.

Umutite C šlag kremu sa uputstva na poleđini kesice.

Slaganje torte:
Sva 3 biskvita premažite sa 2 kašike marmelade od marelica, a zatim slagati na sledeci način: patišpanj - čokoladna krema - slatka pavlaka. I tako još 2 puta.

Na kraju dekorisati umućenom C šlag kremom od čokolade. Staviti na hlađenje.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept