C Slatka tradicija

Sastojci
500 g C šlaga
500 ml kisele vode
300 g mlevenog keksa
250 g eurokrema
3 komada C šlaga krema od vanile
50 g crne čokolade

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Oblak od šlaga

Baš kao i naziv kaže torta je lagana poput oblaka i za pripremu i za jelo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo u veću posudu staviti C šlag i 500 ml kisele vode to umutiti mikserom, zatim dobijeno smesu podeliti na dva jednaka dela.

U prvi deo smese staviti mleveni keks i to dobro mešati ručno dok se dobro ne sjedini.

U drugi deo podeljene smese staviti 250 g eurokrema i takodje dobro mešati ručno dok se ne sjedini.

Kada ste to završili, umutite 3 C šlag krema od vanile sa 360 ml mleka.

Posle toga u kalup stavljati dobijene smese sledećim redom: prvo staviti smesu mlevenog keksa i šlaga i ravnomerno rasporediti po čitavom kalup (jako je bitno da Vam donji deo bude ravnomeran da ne bi torta bila nakrivo), zatim ide smesa od eurokrem i šlaga i takođe ravnomerno rasporediti.

Kada ste to završili uzmete čokoladu i narendate preko ove dve smese, zatim stavljate treću i poslednju smesu od C šlag krem vanile.

Na kraju svega stavite foliju preko kalupa i kalup stavite u zamrzivač 24h.

Kada tortu izvadite iz zamrzivača prebacite je na tacnu i možete otopiti čokoladu ili narendati čokoladu na vrhu i torta je spremna za služenje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Savet je da eurokrem stavite u u mlaku vodu da bi bio mekaniji i da bi mogli lakše umutiti.