C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
15 belanaca
240 g šećera
3 kašike brašna
240 g mlevenih oraha
Fil I:
15 žumanaca
15 kašika šećera
1 kašika brašna
250 g margarina
100 g C belog šlag krema
Fil II:
250 g C belog šlag krema
100 g izrendane nugat čokolade
100 g prepečenih mlevenih lešnika
Ganaš krem:
200 ml slatke pavlake
200 g nugat čokolade
Dodatno:
200 g višanja
100 g iseckanih prepečenih lešnika

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Emilija

Nugat torta

Kremasta kombinacija C belog šlag krema, prepečenih lešnika i nugat čokolade.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Umutiti 5 belanaca sa 80 g šećera u čvrst sneg, zatim dodati 1 kašiku brašna i 80 g mlevenih oraha.

Pleh obložiti aluminijumskom folijom, izliti masu i peći koru. Na ovaj način ispeći sve tri kore.

Fil I:
Umutiti 15 žumanaca sa 15 kašika šećera i 1 kašikom brašna, pa kuvati na pari dok se ne dobije gusti krem i na kraju dodati 100 g bele čokolade.

Kada se čokolada otopi fil ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti 250 g margarina i posebno 100 g C belog šlag krema.

Kada se fil ohladi dodati umućeni margarin i umućeni C beli šlag krem.

Fil II:
Umutiti 250 g C belog šlag krema, dodati 100 g izrendane nugat čokolade i 100 g prepečenih mlevenih lešnika.

Ganaš krem:
Zagrejati 200 ml slatke pavlake i dodati 200 g nugat čokolade.

Pakovanje torte: Kora + Fil I (žuti fil) + Višnje + Fil II (beli fil) + Kora + Fil I (žuti fil) + Višnje + Fil II (beli fil) + Kora + Fil I (žuti fil) + Ganaš krem.

Preko ganaš krema posuti 100 g iseckanih prepečenih lešnika, a ivice torte filovati Filom II (belim filom).

Komentari potrošača:

09.04.2020
Savršena

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kod pečenja kora koristiti aluminijumsku foliju umesto papira za pečenje da bi se dobile mekane i vazdušaste kore.
Kod ganaš krema slatka pavlaka ne sme da provri, već samo da se zagreje.