C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna T-400
2 kašike C Kakao praha
100 ml ulja
300 ml mleka za preliv
Fil:
600 ml mleka
120 g C čvrstina
200 g šećera
150 g čokolade
100 g mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika
100 g lešnik napolitanki
250 g maslaca
200 ml slatke pavlake
300 g nutele ili bilo kojeg nugat (tamnog) dela eurokrema.

Naši proizvodi
Kakao prah Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Nugat torta

Idealna je za proslave. A posebno je lepa za Vaskrs.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za ovu tortu ćemo prvo praviti fil jer mu je potrebno više vremena kako bi se hladio.

Pomešati C čvrstin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi i prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Odmah zatim pravimo kore.

Belanca ulupati u šećerom u jaku penu. Zatim dodati žumanca i ulje i sve umutiti. Na kraju dodati brašno i kakao i sve izmešati.

Istresti u obložen pleh i staviti da se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanu rernu. Ja sam pekla 22 minute.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohlađen fil. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila. Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji, zatim ohladiti tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata