C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru
2 jaja
4 supene kašike c šećera
6 supenih kašika putera
1 kesica (10 g) soda bikarbone C
brašno 450 grama
kora od 1 limuna
Smesa za krem:
sveže mleko 1.2l
Mleveni C secer - 3/4 šolje
2 kesice (po 60 g) puding C sa ukusom čokolade
2 supene kašike putera

Naši proizvodi
Soda bikarbona Šećer u prahu Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Novogodisnja torta

Lepo,lepse,najlepse.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudi se mute jaja i šećer dok ne pobele. Dodaje se omekšali maslac i soda bikarbona.

Nakon mešenja u porcijama se dodaje prosejano brašno i izrendana kora limuna.

Mesi se ne veoma meko testo, tako da se lako razvija.

Testo se deli na pet jednakih lopti. Svaka lopta se razvija u koru sa prečnikom od otprilike 25 cm prečnik.

Svaka kora se prebacuje u tepsiju obloženu papirom za pečenje, nakon čega se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni. Peče se otprilike deset minuta ili dok ne počne blago da porumeni.

Krem za tortu pravi se sa dve kesice PUDINGA C sa ukusom cokolade . Za taj cilj se zagreva jedan litar mleka zajedno sa tri četvrtine šolje šećera. U posudi se pomešaju dve kesice pudinga sa dvesta mililitara mleka.

Mešaju se dok se puding ne rastvori, nakon čega se u mlazu sipaju u već zagrejano mleko i šećer.

Krem se neprestano meša dok se ne zgusne.Pre nego što se skine sa ringle dodaju se dve supene kašike putera i ponovo se meša.

Torta se sastavlja tako što se slaže red ispečene kore, premazuje se kremom, red kore, krem itd. Završava se kremom, tako što se njime premazuje torta i sa strane. Na kraju se posipa mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Savet je da uzivate dok pravite,ali i dok jedete.