burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Novogodisnja torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru

2 jaja

4 supene kašike c šećera

6 supenih kašika putera

1 kesica (10 g) soda bikarbone C

brašno 450 grama

kora od 1 limuna

Smesa za krem:

sveže mleko 1.2l

Mleveni C secer - 3/4 šolje

2 kesice (po 60 g) puding C sa ukusom čokolade

2 supene kašike putera

Novogodisnja torta

Koraci pripreme

U posudi se mute jaja i šećer dok ne pobele. Dodaje se omekšali maslac i soda bikarbona.

Nakon mešenja u porcijama se dodaje prosejano brašno i izrendana kora limuna.

Mesi se ne veoma meko testo, tako da se lako razvija.

Testo se deli na pet jednakih lopti. Svaka lopta se razvija u koru sa prečnikom od otprilike 25 cm prečnik.

Svaka kora se prebacuje u tepsiju obloženu papirom za pečenje, nakon čega se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni. Peče se otprilike deset minuta ili dok ne počne blago da porumeni.

Krem za tortu pravi se sa dve kesice PUDINGA C sa ukusom cokolade . Za taj cilj se zagreva jedan litar mleka zajedno sa tri četvrtine šolje šećera. U posudi se pomešaju dve kesice pudinga sa dvesta mililitara mleka.

Mešaju se dok se puding ne rastvori, nakon čega se u mlazu sipaju u već zagrejano mleko i šećer.

Krem se neprestano meša dok se ne zgusne.Pre nego što se skine sa ringle dodaju se dve supene kašike putera i ponovo se meša.

Torta se sastavlja tako što se slaže red ispečene kore, premazuje se kremom, red kore, krem itd. Završava se kremom, tako što se njime premazuje torta i sa strane. Na kraju se posipa mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Novogodisnja torta

Koraci pripreme

U posudi se mute jaja i šećer dok ne pobele. Dodaje se omekšali maslac i soda bikarbona.

Nakon mešenja u porcijama se dodaje prosejano brašno i izrendana kora limuna.

Mesi se ne veoma meko testo, tako da se lako razvija.

Testo se deli na pet jednakih lopti. Svaka lopta se razvija u koru sa prečnikom od otprilike 25 cm prečnik.

Svaka kora se prebacuje u tepsiju obloženu papirom za pečenje, nakon čega se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni. Peče se otprilike deset minuta ili dok ne počne blago da porumeni.

Krem za tortu pravi se sa dve kesice PUDINGA C sa ukusom cokolade . Za taj cilj se zagreva jedan litar mleka zajedno sa tri četvrtine šolje šećera. U posudi se pomešaju dve kesice pudinga sa dvesta mililitara mleka.

Mešaju se dok se puding ne rastvori, nakon čega se u mlazu sipaju u već zagrejano mleko i šećer.

Krem se neprestano meša dok se ne zgusne.Pre nego što se skine sa ringle dodaju se dve supene kašike putera i ponovo se meša.

Torta se sastavlja tako što se slaže red ispečene kore, premazuje se kremom, red kore, krem itd. Završava se kremom, tako što se njime premazuje torta i sa strane. Na kraju se posipa mlevenim orasima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept