C Slatka tradicija

Sastojci
600 g keksa
120 g margarina
250 g čokolade
3 C pudinga od čokolade
100 g mlevenih oraha (može i lešnik)
750 ml mleka
6 kašika C šećera u prahu
250 ml skuvanog kakaoa

Naši proizvodi
Puding čokolada Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Novogodišnja torta od keksa

Novogodišnja torta od keksa ređanog uspravnog. Izdašna dekorativna torta, sastojke svi obožavaju, idealna za praznična okupljanja.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Obložiti tepsiju sa mehanizmom pek papirom, poređati okolo četvrtasti keks prethodno pokvašen kroz skuvani kakao.

U pola litre mleka staviti 4 kašike C šećera u prahu. U to dodati 120 g margarina,100 g čokolade za mešenje i 100 g mlevenih oraha.

Ovim filom mazati drugi keks i lepiti na postavljeni red i tako popuniti ceo kalup, ako ostane fila zaliti odozgo.

U 250 ml mleka, 2 kašike C šećera u prahu zakuvati 1 C puding od čokolade i preliti preko torte (razmazati).

Otopiti 150 g čokolade i preliti preko torte.

Dekorisati po želji: šarenim bombonicama, dekorativnim mrvicama...

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata