C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike brašna
3 kašike mlevenog keksa
1 kašika C kakaoa
Fil:
15 žumanaca
10 kašika šećera
3 C pudinga od čokolade
1 l mleka
5 kašika šećera
300 g čokolade za kuvanje
1 maslac
Šlag krema:
300 g C šlag kreme od čokolade
200 ml hladnog mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Novogodisnja čokoladna torta

Baš čokoladna torta, prelepa!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Od 5 jaja, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 3 kašike mlevenog keksa i 1 kašike C kakaoa napraviti koru.

Peći 12 min. na 200°C. Napravite 3 ovakve kore.

Fil:
Umutiti 15 žumanaca sa 10 kašika šećera i ukuvati na pari, ostaviti da se ohladi. Zatim skuvati 3 C pudinga od čokolade u 1 l mleka i 5 kašika šećera.

U topao puding dodati 300 g čokolade za kuvanje i mešati dok se ne istopi. Kad se ohlade filovi sjediniti ih.

Umutiti 1 maslac i dodati u fil. Zatim umutiti 300 g C šlag kreme od čokolade sa 200 ml hladnog mleka.

Filovati: kora - fil - šlag krema - kora - fil - šlag krema - kora - fil - šlag krema...

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata