C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
18 belanaca
18 kašika C šećera u prahu
15 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
6 kašika C kakaoa
300 g crne čokolade
125 g maslaca
Fil:
18 žumanaca
10 kašika brašna
1 l mleka
10 kašika šećera
250 g C prah šećera
20 g neskvik praha
250 g maslaca
3 kesice C šlaga
+ minerala voda po uputstvu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Elizabeta

Nestle torta

Najlepša ukusna sočna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, varjačom umešajte 5 kašika oraha, 1 kašiku brašna i 2 kašike C kakaoa.

Pecite na 180 C u plehu obloženim pek papirom. Na isti način napravite još 2 kore.

Kad se kore ispeku i ohlade, prelijte ih sa čokoladom otopljenom na pari s maslacem (na svaku koru ide 1/3 otopljene čokolade). Ostavite čokolada da se stegne.

Za fil umutite žumanca sa brašnom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom u privredi mleko dodajte žumanca i kuvajte da se zgusne, neprestano mešajući.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladan fil umešajte maslac umućen sa C prah šećerom i neskvikom. Posebno umutiti C šlag sa mineralnom vodom.

Filujte tortu: kora sa čokoladom, šlag braon fil i tako sve dok ne utrošite za sve 3 kore.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Redosled možete da promenite.