C Slatka tradicija

Sastojci
400 g Nesquik napitka
1 C puding od čokolade
1 C puding od vanile
1 C puding od slatke pavlake
3 kesice C praška za pecivo
15 jaja
šećer
brašno
500 g C šlaga
1l mleka
250 g margarina

Naši proizvodi
Puding čokolada Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom slatke pavlake Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Nesquik torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora 1:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera.

U umućenu smešu dodati 1 C puding od čokolade, 1 C prašak za pecivo i sve to lagano izmešati sa varjacom.

Kora 2:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera.

U umućenu smešu dodati 1 C puding od vanile, 1 C prašak za pecivo, sve to lagano izmesati sa varjacom.

Kora 3:
Razbiti 5 jaja, odvojiti žumance od belanaca. Belance dobro umutiti u sneg sa 5 kašika šećera. U umućenu smešu dodati 1 C puding od slatke pavlake i 1 C prašak za pecivo, sve to lagano izmešati sa varjacom.

Fil:
15 žumanaca izmešati sa 10 kašika šećera i 10 kašika brašna, dobro umućenu smešu sipati u 1 l ključalog mleka i mešati dok se smesa ne zgusne.

Skinuti sa ringle i u vruću smesu dodati 200 g Nesquika i dobro izmešati, nakon cega ostavite da se ohladi.

Kada se fil ohladi dodati 250 g margarina i preostalih 200 g Nesquika.

Posebno umutiti 500 g šlaga.

Filovanje:
Žutu koru od pudinga od vanile staviti kao prvu i na nju naneti sloj Nesquik fila pa preko njega sloj šlaga, nakon toga staviti crnu koru sa pudingom od čokolade i ponoviti postupak, fil pa šlag.

Treća kora treba da bude bela sa pudungom od slatke pavlake i na nju naneti preostali fil i odozgo dekorisati sa preostalim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata