C Slatka tradicija

Sastojci
Za prvu koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
1 C puding od čokolade
Druga kora:
5 belanca
5 kašika šećera
1 C puding od vanile
Treća kora:
5 belanca
5 kašika šećera
3 kašike čvrstina
Fil:
15 žumanca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
400 g neskvika
375 g margarina
300 g C šlag krema
1 l mleka

Naši proizvodi
Puding čokolada Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Neskvik san torta

Torta je prelepa, posebno za one koji ne vole mnogo slatke stvari. Cela je kremasta.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Korice pripremati tako što se belanca umute penasto, zatim dodati 5 kašika šećera i C puding prah.

Fil:
15 žumanca umutiti, i u to dodati 10 kašika šećera, a zatim 10 vrsnih kašika brašna.

Kada se to umuti dodati 2 dl mleka. Celu smesu sipati u 8 dl vrelog mleka i prokuvati.

U vruću smesu sipati 200 g neskvika. Posebno umutiti margarin i tu dodati još 200 g neskvika.

Kada se fil od žumanaca ohladi, dodati umućen margarin.

Umutiti C šlag krem sa 300 ml mleka.

Filovati bela kora - fil - šlag - žuta kora - fil - šlag - crna kora - fil - šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore peći u plehu 25x30cm na 180 stepeni oko 15 minuta. Ako se bude prepekla korica će se smanjiti.