C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
15 kašika šećera
10 kašika brašna
1 l mleka
1 C puding od čokolade
1 C puding od vanile
1 C puding od slatke pavlake
200 g neskvika
375 g margarina
500 g C šlag krema
200 g crna čokolada

Naši proizvodi
Puding čokolada Puding sa ukusom vanilina Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Neskvik

Ukusna čokoladna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Braon kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i lagano dodati 1 C puding od čokolade i peći 15 min. na 180°C.

Žuta kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i dodati 1 C puding od vanile i peći 15 min. na 180°C.

Bela kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i dodati 1 C puding od slatke pavlake i peći 15 min. na 180°C.

Fil:
Umutiti 15 žumanaca sa 10 kašika šećera, dodati 10 kašika brašna i 200 ml mleka, izmešati sve sastojke i dodati u 800 ml mleka i kuvati da se zgusne.

Na kraju dodati 200 g neskvika, promešati i ohladiti.

Posebno umutiti 1,5 margarin, dodati u prethodnu smesu i 200 g crne čokolade, i sve lagano izmešati.

500 g C šlaga umutiti sa kiselom vodom.

Redosled filovanja: Prva kora, fil, šlag - Druga kora, fil, šlag - Treća kora, fil, šlag.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata