C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
150 g oraha (seckanih ili mlevenih)
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
2 dl soka od pomorandže
Fil:
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
3 kašike brašna
250 g margarina
Dodatno:
1 pakovanje piškota
3-4 banane
C šlag

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Nepečena torta s bananama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Smesa od keksa:
Sve sastojke sjediniti i napraviti smesu, pa je podeliti na dva dela.

Fil:
Odvojiti malo mleka pa izmutiti puding, brašno i šećer, a onda tu smesu skuvati u preostalo mleko.

Kada se ohladi sjediniti sa penasto umućenim margarinom, tako da se u margarin dodaje kašika po kašika fila, stalno muteći mikserom velikom brzinom.

Obe smese ostaviti bar 1h u frižider.

Završni postupak, po redu sledi: smesa od keksa, fil, piškote namočene u mleku ili soku, fil, banane (isečene na kolutiće), fil, smesa od keksa i ukrasiti šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Banane poprskati sa limunom da ne crne. Drugu polovinu smese od keksa razvući na providnoj foliji i samo je prebaciti posle preko.