C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru:
7 jaja
180 g "C" šećera u prahu
100 g mlevenih oraha
2,5 štangle čokolade (25 g)
1/2 kašike brašna
Fil:
5 jaja
200 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
4 štangle čokolade (40 g)
1 C puding od vanile
400 g putera
300 ml mleka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Puding čokolada Šlag topping

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Nenina čokoladna torta

Najukusnija čokoladna torta koja se konzumira sa ogromnom radošću u našoj porodici, već trideset godina. Nadam se da će i u vašoj.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: Zavisi od veličine parčeta,40 komadada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i otopljenu čokoladu, a na kraju polako umešati čvrsto ulupan sneg od belanaca i pola kašike brašna.

Izliti u pleh veličine 25X40cm, obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni dvadesetak minuta, odnosno dok se kora ne počne odvajati, sa strane, od pleha. Ponoviti postupak tri puta.

Fil:
Kuvati na pari cela jaja sa šećerom, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Tada dodati čokoladu (može i malo više od 4 rebra, neće je pokvariti :-), ali dovoljno je i 4, C vanilin šećer i ohladiti.

Skuvati puding u 300 ml mleka i ohladiti. Spojiti ove dve mase i na kraju dodati i umućen puter. Dobro, sve zajedno umešati mikserom i fil je gotov.

Torta se slaže: kora, fil, kora, fil, kora.

Odozgo se premaže sa malo fila i pospe mlevenim orasima.

Po želji, može se ukrasiti "C" šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru obavezno peći na pek papiru, zbog lakšeg vađenja iz pleha, jer je osetljiva zbog male količine brašna koja se stavlja u nju. Takođe, važno je znati da se belanca, obavezno, polako umešaju varjačom, kada se stave u masu od žumanaca, šećera, oraha i čokolade. Nikako mikserom.
Najvažniji savet. Najbolje je odmah napraviti duplu meru u većem plehu, jer torta plane za tili čas. :-)